Aankoophulp bij jouw auto - Aankoopadvies occasion en nieuwe auto
4x aankoophulp

4 Afwegingen die jouw auto-aankoop makkelijker maken

17 August 2016
8 reacties
39333

Sommigen kopen sneller een auto dan een leren jasje. Voor wie het kopen van een auto lastiger vindt hebben we de vier belangrijkste afwegingen op een rij gezet.

Aan welke eisen moet de auto voldoen?
Om een weg te vinden in het grote aanbod van verschillende merken en modellen, is het belangrijk vooraf goed te weten welk type auto je wilt én wat je budget is. Hoeveel personen moet je doorgaans vervoeren? Heb je veel laadruimte nodig? Ook kun je alvast over bijvoorbeeld kleur, motorinhoud en CO2-uitstoot nadenken. Zorg dat je vooraf een beeld hebt van jouw ideale auto, dat scheelt in het zoekwerk.

Wil je een nieuwe of tweedehands auto?
Als je kiest voor een nieuwe auto heb je het voordeel dat je de auto volledig zelf kan samenstellen. Ook sluiten nieuwe auto’s over het algemeen beter aan op milieueisen, in vergelijking met occasions. Tweedehands auto’s bieden daarentegen duurdere autoklassen voor hetzelfde budget. De totale autokosten van een occasion zijn minder dan van een nieuwe auto door lagere afschrijving.
Over het algemeen kan gesteld worden dat een occasion na aanschaf meer autokosten met zich meebrengt dan wanneer je een nieuwe auto koopt. Denk hierbij aan (kleine) gebreken, mogelijke schade en/of gebruikssporen. Je kunt deze mogelijke kosten minimaliseren door te kiezen voor een auto met garantie en zekerheid over de kilometerhistorie en onderhoud van de auto.

Is een geïmporteerde auto een optie?
Import vergroot de keuze in betaalbare, vaak zeer complete auto’s en auto’s die in Nederland niet verkocht worden. Door een importauto’s bij een gerenommeerd Nederlands autobedrijf te kopen kun je terugvallen op de service en garanties die het Nederlandse bedrijf je biedt. Je hoeft dus niet zelf als leek een ongewis avontuur in het buitenland aan te gaan en kunt bovendien je auto gewoon inruilen.

Waar koop ik mijn auto?
Als je een occasion wilt aanschaffen kan dit bij een autobedrijf of bij een particuliere aanbieder. Autobedrijven zijn er in verschillende vormen:

  • BOVAG Autodealers; dit zijn vaak officiële merkdealers. Zij verkopen zowel nieuwe als gebruikte auto’s.
  • BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven; dit zijn autobedrijven zonder formele verbintenis met een bepaalde fabrikant of importeur. Ze zijn wel aangesloten bij BOVAG en verkopen vooral occasions.
  • Universelen; dit betreffen autohandelaren die vaak meerdere merken verkopen, met name occasions.
8 reacties

Reageer hier

Je e-mailadres wordt niet getoond


Daarom koop je een occasion bij AutoTrack

Bij AutoTrack vind je al meer dan 15 jaar het meest betrouwbare occasionaanbod van Nederland!

  • Kwaliteit van occasions staat centraal. Daarom controleren wij al het aanbod.
  • Onze auto’s staan bij bijna 4.000 autobedrijven. Een nieuwe auto of occasion kopen kan dus altijd dicht bij huis.
  • Verkoop jouw auto als particuliere aanbieder, of vraag een inruilvoorstel aan.
  • Wij hebben alle beschikbare autodetails en je kunt onze CARFAX voertuighistorierapporten downloaden.
  • Niet alleen voor een nieuwe of tweedehands auto, maar ook voor verzekeringen en financieringen kun je bij ons terecht.