Onderhandelen als een pro - Aankoopadvies occasion en nieuwe auto
Aankoopadvies onderhandelen

6 Tips om het beste uit je onderhandeling te halen

7 September 2016
0 reacties
17981

Onderhandelen over de prijs van een nieuwe auto of occasion is heel gewoon, maar niet voor iedereen even gemakkelijk. Wij geven je daarom zes tips om het beste uit je onderhandeling te halen.

1. Bepaal vooraf je budget
Bepaal voordat je gaat onderhandelen altijd wat je budget is. Als je weet wat voor jou de maximale prijs is, sta je sterker in je schoenen tijdens de onderhandelingen.

2. Bepaal sterktes en zwaktes van de tweedehands auto
Tijdens een onderhandeling is het belangrijk om te weten waar je precies over onderhandelt. Zorg dus dat je op de hoogte bent van de sterke en zwakke punten van de auto. Maak daarom altijd een proefrit voordat je tot onderhandelen overgaat.

3. Overhaast niets
De tijd nemen is tijdens het onderhandelproces erg belangrijk. Neem geen overhaaste beslissingen. Wees ook niet overenthousiast over de auto tijdens het onderhandelen, dit resulteert vaak in een hogere prijs.

4. Respecteer prijsverschillen in occasions
Auto’s die identiek lijken kunnen flink in prijs verschillen. Daarnaast kan een auto bij een merkdealer duurder zijn dan dezelfde auto bij een particulier. Dit komt door garanties en bijbehorende service die je bij een particulier niet krijgt. Een garage of autodealer zit meestal in het midden qua prijs.

5. Denk aan je relatie met de verkoper
De geadverteerde prijs is altijd een vraagprijs. Natuurlijk kun je proberen om een deal te sluiten ver onder de vraagprijs, maar sla hier niet in door. Een goed onderhouden relatie met de autoverkoper is belangrijk, zeker als je een auto bij een autobedrijf gaat aanschaffen.

6. Schakel een beroepsonderhandelaar in
Als je onderhandelen moeilijk vindt en praktische hulp nodig hebt, kun je ervoor kiezen Mijn Autocoach inschakelen. Deze service neemt de onderhandeling voor zijn rekening, zodat jij je daar niet mee bezig hoeft te houden. Kijk op www.mijnautocoach.nl voor de mogelijkheden.

Je huidige auto inruilen?
Bij inruil van een auto moet je altijd onderhandelen over het inruilbedrag. Als je een nieuwe auto koopt is het zinvol bij diverse autobedrijven te informeren welke inruilprijs er geboden wordt voor jouw auto. Denk eraan dat je altijd meer over de aankoopprijs van een auto kunt onderhandelen wanneer je geen auto inruilt.

0 reacties

Reageer hier

Je e-mailadres wordt niet getoond


Daarom koop je een occasion bij AutoTrack

Bij AutoTrack vind je al meer dan 15 jaar het meest betrouwbare occasionaanbod van Nederland!

  • Kwaliteit van occasions staat centraal. Daarom controleren wij al het aanbod.
  • Onze auto’s staan bij bijna 4.000 autobedrijven. Een nieuwe auto of occasion kopen kan dus altijd dicht bij huis.
  • Verkoop jouw auto als particuliere aanbieder, of vraag een inruilvoorstel aan.
  • Wij hebben alle beschikbare autodetails en je kunt onze CARFAX voertuighistorierapporten downloaden.
  • Niet alleen voor een nieuwe of tweedehands auto, maar ook voor verzekeringen en financieringen kun je bij ons terecht.