Goed verzekerd op weg - Aankoopadvies occasion en nieuwe auto
Goed verzekerd op weg

Goed verzekerd op weg

2 October 2016
0 reacties
5714

Een nieuwe of tweedehands auto aanschaffen brengt meer kosten met zich mee dan alleen de aankoopkosten. Vergeet bijvoorbeeld de kosten voor verplichte en aan-te-raden verzekeringen niet. Wij zetten de belangrijkste verzekeringen voor je op een rij.

 • Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
  Als autobezitter ben je verplicht minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt alle schade die je met je auto aan anderen en hun bezittingen toebrengt waarvoor jij wettelijk aansprakelijk bent. De geleden schade wordt ook vergoed als je een ander persoon in jouw auto laat rijden. Schade aan jouw auto wordt echter niet vergoed, ook niet als er sprake is van diefstal of ruitbreuk. Over het algemeen is het aan te raden om auto’s ouder dan 8 jaar uitsluitend WA te verzekeren.
 • Beperkte casco
  Een beperkte casco-autoverzekering vergoedt naast de verplichte WA-dekking ook schade als gevolg van o.a. diefstal, brand, ruitbreuk, storm, hagel en botsing met dieren. Schade die je zelf veroorzaakt aan je eigen auto is uitgesloten. Deze verzekering wordt met name aangeboden bij auto’s met een leeftijd tussen de vier en acht jaar. Let op: de dekking kan per verzekeringsmaatschappij verschillen.
 • Volledige casco (All Risk)
  Een volledige casco-autoverzekering vergoedt naast de schade aan anderen (WA-dekking) ook eigen schade, zelfs als je deze zelf hebt veroorzaakt. Auto’s van maximaal drie jaar oud worden vaak volledig casco verzekerd.
 • Rechtsbijstandsverzekering
  Een rechtsbijstandsverzekering vergoedt juridische hulp bij het verhalen van schade. Het kan voorkomen dat geprocedeerd moet worden om duidelijkheid te krijgen over de schuldvraag en/of de hoogte van het uit te keren bedrag. Meestal krijg je ook juridische hulp bij geschillen die verband houden met het bezit van de auto, bijvoorbeeld bij een geschil met een dealer of garagebedrijf.
 • Ongevallen inzittendenverzekering
  Deze verzekering treedt in werking als jij of jouw passagier(s) bij een aanrijding gewond raken. Als blijkt dat door de aanrijding blijvende invaliditeit optreedt of als iemand komt te overlijden, keert de ‘ongevallen inzittendenverzekering’ uit. Het speelt dan geen rol of je als bestuurder schuld hebt aan het ongeval. Je kunt zelf de verzekerde bedragen kiezen bij het afsluiten van de verzekering.

Vergelijk kosten voor verzekeringen
De kosten voor een verzekering lopen uiteen. Gemiddeld kost een autoverzekering zo’n €75 per maand. Vergelijk verzekeringen op AutoTrack.nl.

0 reacties

Reageer hier

Je e-mailadres wordt niet getoond


Daarom koop je een occasion bij AutoTrack

Bij AutoTrack vind je al meer dan 15 jaar het meest betrouwbare occasionaanbod van Nederland!

 • Kwaliteit van occasions staat centraal. Daarom controleren wij al het aanbod.
 • Onze auto’s staan bij bijna 4.000 autobedrijven. Een nieuwe auto of occasion kopen kan dus altijd dicht bij huis.
 • Verkoop jouw auto als particuliere aanbieder, of vraag een inruilvoorstel aan.
 • Wij hebben alle beschikbare autodetails en je kunt onze CARFAX voertuighistorierapporten downloaden.
 • Niet alleen voor een nieuwe of tweedehands auto, maar ook voor verzekeringen en financieringen kun je bij ons terecht.