6x snel je auto verkopen - Verkoopadvies occasion en nieuwe auto
6x je auto gemakkelijk verkopen

6x je auto gemakkelijk verkopen

29 October 2016
11 reacties
17510

Een auto verkopen is niet iets wat je dagelijks doet, dus niet iedereen zal er even bedreven in zijn. Om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen geven wij je zes tips.

1. Toon duidelijke info
– Advertenties met foto’s hebben logischerwijs een betere respons dan advertenties zonder foto. Plaats altijd een foto van de auto zelf en niet van een foto van hetzelfde type auto. Zorg dat de auto schoon is. Kies voor een rustige achtergrond en fotografeer de auto vanuit een schuine hoek (vanuit de voor- of achterzijde). Hoe meer relevante foto’s bij een advertentie, hoe beter.
– Geef zoveel mogelijk informatie over de auto. Vermeld altijd de opties en accessoires, de datum van de laatste onderhoudsbeurt en de datum van de laatste APK-keuring. Geef ook aan of de auto altijd in onderhoud is geweest, of alle boekjes aanwezig zijn en of je onlangs nog onderdelen hebt laten vervangen (en welke). Wees altijd eerlijk in je advertentie en tegen potentiële kopers. Het is voor alle betrokkenen vervelend als een geïnteresseerde voor niets naar de auto komt kijken.

2. Wees bereikbaar
Zorg dat je telefonisch goed bereikbaar bent en check regelmatig je e-mail. Houd gegevens en eventuele papieren bij de hand, zodat je eventuele vragen direct kunt beantwoorden.

3. Creëer de perfecte bezichtiging
– Vooraf: doe een check-up. Is het oliepeil in orde, moet de ruitenwisservloeistof worden aangevuld, is de koelvloeistof aanwezig en de bandenspanning oké? Kijk ook of de reserveband in de auto ligt en of deze nog in goede staat is.
– Presentatie: zorg dat de auto van zowel de buiten- als de binnenkant schoon is. Een vuile auto ziet er niet aantrekkelijk uit en de eerste indruk is bepalend.
– Informatie: houd de autopapieren bij de hand. Potentiële kopers kunnen deze dan direct inzien.
– Onderhoudsboekje: indien je over een onderhoudsboekje beschikt, kun je deze laten inzien bij de bezichtiging. Het aantoonbaar maken van regelmatig onderhoud aan de auto door een vakgarage creëert vertrouwen bij de potentiële autokoper.
– Meeting point: spreek bij jou thuis af. Rijd nooit alleen met de auto naar een afgesproken plaats, hoe aannemelijk de reden ook mag klinken.
– Proefrit: rijd altijd mee met een proefrit. Zo kun je in de gaten houden hoe de potentiële koper rijdt en voorkomen dat roekeloos met jouw auto wordt omgegaan. Ook kun je direct eventuele vragen beantwoorden. Vraag voorafgaand aan de proefrit om het rijbewijs van de potentiële koper en maak er een foto van.
Trek voldoende tijd uit voor de proefrit, 15 à 20 minuten volstaat meestal.

4. Onderhandel als een pro
Bij de verkoop van een auto wordt vrijwel altijd onderhandeld over de prijs. Bedenk vooraf wat jouw minimumprijs is en houd je hier aan. Ben je niet zeker over de prijs, neem dan de tijd om erover na te denken en vraag of je erop terug mag komen. Blijf hoe dan ook altijd rustig en beleefd.

5. Wees niet te goed van vertrouwen
Check of de koper wel een echte koper is. Vraag om details zoals contactgegevens en bel hem of haar terug om de afspraak te bevestigen. Vraag ook om een aanbetaling bij verkoop.

6. Zorg voor een veilige betaling
– Pas op met betaling via (gedekte) cheques. Pas nadat de bank het bedrag aan je heeft uitgekeerd gaat deze na of de cheque wel gedekt is. Dit duurt enkele weken. Blijkt de cheque niet gedekt te zijn, dan wordt het gestorte bedrag door de bank weer van jouw bankrekening gehaald en blijf je met lege handen achter.
– Contant betalen is nog altijd de veiligste betalingsmethode. Let wel op vervalsingen. Meer informatie over vervalsingen kun je opvragen bij De Nederlandse Bank. Een telefonische overboeking is ook een veilige manier om geld te ontvangen.
– Maak een kwitantie, zodat voor beide partijen duidelijk is dat het voertuig is verkocht. Heb je geen kwitantie? Bevestig dan op een andere manier schriftelijk de verkoop.

11 reacties
 • Bij deze wil ik mijn Volvo amazone bouwjaar 1966 te koop aan bieden. Deze auto is al 25 jaar in mijn bezit, en is deze maand voor 2jaar apk gekeurd. De auto heeft een gereviseerde motor die nu minder dan 5000 km heeft gelopen, verder is de auto ongeveer 10 jaar gelden gerestaureerd. Hij staat rondom op nieuwe banden, en hij kan voor een nieuwe Volvo liefhebber een troetel autonworden. Waarom ik hem wegdoe is, ik ben te oud om er weer onder te gaan liggen, en hebt nu onder prioriteiten.

 • Te koop Opel Corsa C van 2006 115000 km 5 deurs aluminium velgen

  4 velgen met winter banden ook aluminium velgen airco auto is in prima staat

 • Te koop: Opel Corsa Enjoy van 2003 157.xxx km word nog mee gereden. 3 deurs, airco, elektrische ramen, aluminium velgen. Vorig jaar een nieuwe distributieriem erop laten zetten. APK tot oktober 2017.

 • Te Koop;
  Toyota Previa 2.4 16V benzine, bwj 2001 kleur zwart. met 236 dkm. 6-persoons uitvoering ,trekhaak, dakrail met allesdragers.
  alum. velgen met nieuwe michelin banden, Airco, cruise control, elektr. ramen. een hele mooie auto!

  • Plaats je de auto ook op AutoTrack, Michel? Daar bereik je nog meer potentiële kopers voor je Toyota Previa!

 • ik heb een mooie opel astra te koop met pijn in mij hart doe ik hem ,wegens geld probleem doe ik hem weg .
  rijd prima schakelt goed mooi radio met telefoon aansluiting altijd netjes onderhouden ,in 26-01-2017 bij kilometer stand 196186 heb ik de powergripkit vervangen hij is gekeurd tot 04-09-2018 een goede auto band lig er in de kofferbak ,hij is keurig en een goede betrouwbare auto daarom is mij prijs ook 1500 euro.u kan bellen 0614559473
  ps elektr ramen. zuinig

Reageer hier

Je e-mailadres wordt niet getoond


Daarom koop je een occasion bij AutoTrack

Bij AutoTrack vind je al meer dan 15 jaar het meest betrouwbare occasionaanbod van Nederland!

 • Kwaliteit van occasions staat centraal. Daarom controleren wij al het aanbod.
 • Onze auto’s staan bij bijna 4.000 autobedrijven. Een nieuwe auto of occasion kopen kan dus altijd dicht bij huis.
 • Verkoop jouw auto als particuliere aanbieder, of vraag een inruilvoorstel aan.
 • Wij hebben alle beschikbare autodetails en je kunt onze CARFAX voertuighistorierapporten downloaden.
 • Niet alleen voor een nieuwe of tweedehands auto, maar ook voor verzekeringen en financieringen kun je bij ons terecht.