3x voorkom slechte autoverkoop - Verkoopadvies occasion en nieuwe auto
3x voorkom een slechte autoverkoop

3x voorkom een slechte verkoop van je auto

27 August 2016
0 reacties
1237

Het verkopen van een auto is een zorgvuldig proces, waarbij het contact met potentiële autokopers een belangrijke rol speelt. Voorkom een slechte autoverkoop en vermijd deze drie valkuilen.

1. Verkoper is geen ‘echte’ verkoper
Fraude vindt vaak via het buitenland plaats. Wees hier alert op, zeker als je mailt naar een ongebruikelijk e-mailadres. De kans dat er kwade bedoelingen zijn is groot wanneer men de auto naar het buitenland wil laten verschepen, waarbij jij vaak de eerste verzendkosten dient te betalen.
Wij adviseren geen cheques te accepteren en niet mee te werken aan aanbetalingen, bankoverschrijvingen achteraf of andere onveilige betaalmethodes. Je kunt altijd het beste om contant geld vragen of een overschrijving voorafgaand aan de overdracht van de auto.
Het is verstandig om al in het e-mailcontact kritisch om te gaan met potentiële kopers. Check altijd of de koper wel een echte koper is. Vraag om contactgegevens en bel de geïnteresseerde terug om de afspraak te bevestigen.

2. Geen vrijwaringsbewijs
Bij de autoverkoop moet de koper het voertuig op zijn naam overschrijven. Indien dit niet gebeurt blijf jij aansprakelijk voor de voertuiggebonden verplichtingen (motorrijtuigenbelasting, verzekeringen en APK) en eventuele bekeuringen. Het vrijwaringsbewijs is het enige geaccepteerde bewijs dat jij niet meer verantwoordelijk bent voor de verplichtingen als kentekenhouder. De Belastingdienst verrekent de motorrijtuigenbelasting automatisch.

3. Kentekenpapieren te vroeg afgegeven
Deel 1: de voertuiggegevens
Deel 2: gegevens eigenaar
Deel 3: het overschrijvingsbewijs

Geef kenteken deel 3 nooit zomaar uit handen. Je overhandigt het overschrijvingsbewijs pas op het moment dat het voertuig daadwerkelijk is overgeschreven op naam van de nieuwe eigenaar, niet direct na de autoverkoop.

0 reacties

Reageer hier

Je e-mailadres wordt niet getoond


Daarom koop je een occasion bij AutoTrack

Bij AutoTrack vind je al meer dan 15 jaar het meest betrouwbare occasionaanbod van Nederland!

  • Kwaliteit van occasions staat centraal. Daarom controleren wij al het aanbod.
  • Onze auto’s staan bij bijna 4.000 autobedrijven. Een nieuwe auto of occasion kopen kan dus altijd dicht bij huis.
  • Verkoop jouw auto als particuliere aanbieder, of vraag een inruilvoorstel aan.
  • Wij hebben alle beschikbare autodetails en je kunt onze CARFAX voertuighistorierapporten downloaden.
  • Niet alleen voor een nieuwe of tweedehands auto, maar ook voor verzekeringen en financieringen kun je bij ons terecht.