Throwback Thursday – Chrysler Crossfire - AutoTrack Blog
Chrysler Crossfire

Throwback Thursday – Chrysler Crossfire

31 August 2017
0 reacties
439

In dit onderdeel willen wij graag een auto belichten die sommigen onder ons inmiddels vergeten zijn maar die bij anderen mooie herinneringen oproept. Maak vandaag kennis met de Chrysler Crossfire.

Het perfecte huwelijk
Toen in 1998 Daimler-Benz AG en Chrysler fuseerden tot DaimlerChrysler AG sprak men over een perfect huwelijk. De verwachtingen waren dus hooggespannen toen in 2003 de Chrysler Crossfire van de band rolde; een tweezitter gebaseerd op het platform van de Mercedes-Benz SLK en gebouwd in Duitsland, het design was de verantwoordelijkheid van Chrysler. Zelfs de naam van deze nieuwe Chrysler moest de samenwerking benadrukken.

Love it or hate it
Het design van de auto maakte in elk geval een indruk op het publiek; je hield ervan of je vond het verschrikkelijk. Sommigen deed het denken aan klassiekers uit de jaren ’60, sommigen vonden hem lomp en bruut. Ook Crossfire eigenaars kregen regelmatig onderweg een duimje in de lucht of een verbaasde blik.

Mercedes-Benz techniek
De techniek in de Crossfire was voor 80 % identiek aan de Mercedes-Benz SLK; je kreeg dus een Amerikaanse design met Europese technologie. Onder de motorkap lag een Mercedes-Benz 3.2L V6 motor, goed voor 215 PK. De SRT-6 modellen werden voorzien van een speciale supercharged motor gebouwd door AMG.

Tegenvallende verkoop
De Chrysler kon de hoge verwachtingen helaas niet waarmaken en de verkoop bleef achter. De langere Europeanen klaagden over een gebrek aan ruimte en een oncomfortabele zitpositie. Qua interieur en performance moest de auto toch de duimen leggen tegenover andere auto’s in het segment. Uiteindelijk werd na amper 4 jaar de productie stopgezet; het totaal aantal verkochte exemplaren bleef steken op 76014.

Ook vandaag nog blijft de Crossfire een aparte verschijning op de weg; ben je dus op zoek naar een unieke roadster of coupé, bekijk dan zeker de Crossfires op onze site.

0 reacties

Reageer hier

Je e-mailadres wordt niet getoond


Daarom koop je een occasion bij AutoTrack

Bij AutoTrack vind je al meer dan 15 jaar het meest betrouwbare occasionaanbod van Nederland!

  • Kwaliteit van occasions staat centraal. Daarom controleren wij al het aanbod.
  • Onze auto’s staan bij bijna 4.000 autobedrijven. Een nieuwe auto of occasion kopen kan dus altijd dicht bij huis.
  • Verkoop jouw auto als particuliere aanbieder, of vraag een inruilvoorstel aan.
  • Wij hebben alle beschikbare autodetails en je kunt onze CARFAX voertuighistorierapporten downloaden.
  • Niet alleen voor een nieuwe of tweedehands auto, maar ook voor verzekeringen en financieringen kun je bij ons terecht.