Throwback Thursday – Fiat Coupé - AutoTrack Blog
Fiat Coupé Throwback Thursday

Throwback Thursday – Fiat Coupé

25 May 2017
0 reacties
1000

In dit onderdeel willen wij graag een auto belichten die sommigen onder ons inmiddels vergeten zijn maar die bij anderen mooie herinneringen oproept. Maak vandaag kennis met de Fiat Coupé.

De nineties: naveltruitjes, Nirvana, girlpower en … de Fiat Coupé. Wie kent hem nog, deze leuke en sportieve coupé die in 1993 in het straatbeeld verscheen?

Chris Bangle zorgde voor zijn kenmerkende uiterlijk, Pininfarina nam het interieur voor hun rekening. Pininfarina zou oorspronkelijk ook het exterieur ontwerpen, maar Fiat koos uiteindelijk toch voor een eigen design. Het Pininfarina design ging uiteindelijk naar Peugeot met de 406 Coupe.

Bij de lancering in 1993 kon je kiezen tussen een 4-cilinder 2.0 liter 16V motor, beschikbaar met turbo (190PK) of zonder turbo (139PK). In 1996 voegde men de 1.8 liter 16V (131PK) motor toe, de 5-cilinder 2.0 liter 20V (147PK) en 2.0 liter 20V Turbo (220PK).

In 1998 volgde de Limited Edition, uitgerust met rode Brembo remmen vooraan en standaard rode remmen achteraan, 6-versnellingsbak, startknop en Recaro-stoelen. Oorspronkelijk zou Fiat maar 300 Limited Editions produceren, maar het werden er uiteindelijk 1400. Eén van de eerste eigenaren van een Limited Edition is niemand minder geweest dan F1-ster Michael Schumacher.

Vanaf 1998 ging het bergaf met de verkoop van de Fiat Coupé, de concurrentie was ongenadig en de Fiat Coupé werd ingehaald door onder andere de Ford Cougar en Peugeot 406 coupé. In september 2000 rolde het laatste en 72.762ste exemplaar van de band.

Heimwee naar de nineties? Af en toe zie je nog een Fiat Coupé op onze site, je kan ze hier vinden!

0 reacties

Reageer hier

Je e-mailadres wordt niet getoond


Daarom koop je een occasion bij AutoTrack

Bij AutoTrack vind je al meer dan 15 jaar het meest betrouwbare occasionaanbod van Nederland!

  • Kwaliteit van occasions staat centraal. Daarom controleren wij al het aanbod.
  • Onze auto’s staan bij bijna 4.000 autobedrijven. Een nieuwe auto of occasion kopen kan dus altijd dicht bij huis.
  • Verkoop jouw auto als particuliere aanbieder, of vraag een inruilvoorstel aan.
  • Wij hebben alle beschikbare autodetails en je kunt onze CARFAX voertuighistorierapporten downloaden.
  • Niet alleen voor een nieuwe of tweedehands auto, maar ook voor verzekeringen en financieringen kun je bij ons terecht.