Throwback Thursday – Renault Avantime - AutoTrack Blog

Throwback Thursday – Renault Avantime

15 June 2017
0 reacties
1129

In dit onderdeel willen wij graag een auto belichten die sommigen onder ons inmiddels vergeten zijn maar die bij anderen mooie herinneringen oproept. Maak vandaag kennis met de Renault Avantime.

Zijn tijd ver vooruit

Soms neemt men auto’s in productie waar de markt nog niet klaar voor is, een mooi voorbeeld is volgens ons de Renault Avantime. Renault introduceerde de auto in 2001 maar in 2003 was het verhaal al ten einde. De naam van deze futuristische Renault verraadde het wellicht al; een samenstelling van het Franse woord ‘avant’ en het Engelse woord ‘time’. Voor op de tijd dus.

Auto voor de Espace-kinderen

Renault ontwierp de auto in samenwerking met Matra; deze samenwerking wierp al eerder zijn vruchten af met de zeer succesvolle Renault Espace. Designer Philippe Guédon zag de Avantime als dé auto voor alle jonge bestuurders die hun jeugd doorbrachten op de achterbank van een Espace. De Avantime zou hun gezinsauto worden.

Hier is de toekomst!

De Avantime stond bekend om zijn futuristisch uiterlijk, luxueus interieur en groots glazen dak; het dak is trouwens nog steeds het grootste glazen dak ooit gebruikt in een auto! Door het ontbreken van de middelstijlen wou men een sportief coupé uiterlijk creëren en de omstaander verbazen met het design. De auto had slechts twee deuren maar deze werden zo groot ontworpen dat de achterbank makkelijk bereikbaar was.

De Avantime was leverbaar in een 2.0 (165 pk) en 3.0 (210 pk) benzinemotor en als een 2.2 dieselmotor (150 pk).
Maar ondanks de krachtige motor en fantastische interieur reageerde het publiek maar lauwtjes op het design van de auto. De verkoop viel erg tegen en producent Matra zag de kosten alleen maar stijgen.

Te futuristisch?

Uiteindelijk besliste Matra in 2003 om zich terug te trekken uit de automotive. Renault besloot vervolgens om de productie van de Avantime niet te hervatten. Uiteindelijk werden slechts 8.557 Avantimes geproduceerd.

Maar toch drukte de Avantime zijn stempel op het straatbeeld begin deze eeuw. Kort na zijn ondergang kwam Renault met de nieuwe Mégane en Vel Satis waarin duidelijk het design van de Avantime te zien is.
Ben je op zoek naar een betaalbare, unieke, luxueuze en (nog steeds!) futuristische auto? Check dan de Avantime op onze site!

0 reacties

Reageer hier

Je e-mailadres wordt niet getoond


Daarom koop je een occasion bij AutoTrack

Bij AutoTrack vind je al meer dan 15 jaar het meest betrouwbare occasionaanbod van Nederland!

  • Kwaliteit van occasions staat centraal. Daarom controleren wij al het aanbod.
  • Onze auto’s staan bij bijna 4.000 autobedrijven. Een nieuwe auto of occasion kopen kan dus altijd dicht bij huis.
  • Verkoop jouw auto als particuliere aanbieder, of vraag een inruilvoorstel aan.
  • Wij hebben alle beschikbare autodetails en je kunt onze CARFAX voertuighistorierapporten downloaden.
  • Niet alleen voor een nieuwe of tweedehands auto, maar ook voor verzekeringen en financieringen kun je bij ons terecht.