Throwback Thursday – Volkswagen Golf Country - AutoTrack Blog
Volkswagen Golf Country

Throwback Thursday – Volkswagen Golf Country

20 July 2017
0 reacties
879

In dit onderdeel willen wij graag een auto belichten die sommigen onder ons inmiddels vergeten zijn maar die bij anderen mooie herinneringen oproept. Maak vandaag kennis met de Volkswagen Golf Country.

De Volkswagen Golf is niet bepaald een vergeten auto, al sinds zijn introductie in 1974 vinden we de Golf steevast terug in het lijstje best verkochte auto’s. Wel uniek zijn de zijstapjes die Volkswagen maakte met het populaire model.

Golf op hoge pootjes

Een mooi voorbeeld hiervan is de Golf Country die In 1990 de band afrolde. Deze Golf was voorzien van de Syncro-vierwielaandrijving, stond 21 centimeter hoger en was voorzien van bullbars voor en achter.  Het reservewiel monteerde men, zoals het bij een terreinwagen hoort, op de kofferklep.

Samenwerking met Oostenrijk

De productie was een samenwerking met het Oostenrijkse Steyr-Daimler-Puch die zijn strepen al verdiende met de bouw van de Mercedes-Benz G-Klasse.  Volkswagen bracht de Golf Syncro’s naar Oostenrijk en Steyr-Daimler-Puch maakten er een 4×4 van.

Exclusieve Country GTI voor werknemers

Onder de motorkap zit de 1.8 benzinemotor van Volkswagen, goed voor 98 pk en 143 Nm. De Golf Country gaat van 0 naar 100 kilometer in 12,3 seconden met een topsnelheid van ongeveer 155 kilometer per uur.  Was je als werknemer aan de slag bij het Golf Country project, dan kon je de exclusieve Country GTI bestellen; voorzien van de 1.8 GTI benzinemotor.

Na introductie volgde al snel de Country Allrounds, een basisversie die het grote publiek moest aanspreken, en in 1991 kwam er een Country Chrompaket, de luxeversie van de Country.

Trendsetter

Helaas viel in 1991 alweer het doek voor de Country na tegenvallende verkoopresultaten. Volkswagen wou 15.000 exemplaren verkopen maar bleef steken op ongeveer de helft. In totaal verkocht men 7.735 Golf Country’s, 1500 Country Allrounds en 558 Country Chrompaket.

De Country wordt, samen met de Amerikaans AMC Eagle, gezien als de grondlegger van de SUV-trend. Zijn nalatenschap blijft dus bestaan!

Je zal hier in Nederland niet zo vaak een Golf Country zien rijden, maar wie wel eens in de Alpen op vakantie gaat ziet ze af en toe nog zo’n Golf op hoge pootjes!

0 reacties

Reageer hier

Je e-mailadres wordt niet getoond


Daarom koop je een occasion bij AutoTrack

Bij AutoTrack vind je al meer dan 15 jaar het meest betrouwbare occasionaanbod van Nederland!

  • Kwaliteit van occasions staat centraal. Daarom controleren wij al het aanbod.
  • Onze auto’s staan bij bijna 4.000 autobedrijven. Een nieuwe auto of occasion kopen kan dus altijd dicht bij huis.
  • Verkoop jouw auto als particuliere aanbieder, of vraag een inruilvoorstel aan.
  • Wij hebben alle beschikbare autodetails en je kunt onze CARFAX voertuighistorierapporten downloaden.
  • Niet alleen voor een nieuwe of tweedehands auto, maar ook voor verzekeringen en financieringen kun je bij ons terecht.