De Lamborghini Urus is een hele snelle SUV - AutoTrack Blog
Lamborghini Urus

De Lamborghini Urus is een hele snelle SUV

5 December 2017
0 reacties
146

Het heeft even mogen duren, maar na jaren van geplaag met studiemodellen is het dan eindelijk zover: de Lamborghini Urus is officieel.

In vergelijking met zijn ‘voorganger’, de ongetemde bruut die we kennen als de LM002, is de luxe Sport-SUV van Lamborghini een stuk eleganter. Lamborghini verzon zelfs een ‘nieuwe titel’ voor hun wagen: de SSUV, of Super Sport Utility Vehicle. Niet helemaal nieuw, want Spyker gebruikte deze term ruim 10 jaar geleden al.

De Urus wordt gekenmerkt door strakke lijnen, een royaal interieur en een eigentijdse krachtbron. Dat laatste is voor Lamborghini overigens een unicum. De geblazen 4-liter V8 is op papier goed voor 650 pk en 850 Nm aan koppel. In combinatie met een vierwielaandrijvingssysteem, torque verctoring en een achttraps automaat is het een bijzonder krachtige en potente wagen, die in ongeveer 3,6 seconden naar de 100 km/u weet te vlotten.

In tegenstelling tot Lamborghini’s sportwagens is de Urus een vrij tamme verschijning. Het uiterlijk heeft de kenmerkende lijnen die de Italianen al jaren gebruiken, maar beperkt het niveau van overdrijven om een groter publiek aan te spreken.

Lamborghini Urus

Ditzelfde geldt ook voor de binnenzijde. Hier is sprake van extreme luxe en buitengewoon veel ruimte. De Urus biedt plaats aan maximaal 5 personen en heeft 616 liter bagageruimte. Met de achterstoelen naar beneden past er zelfs 1.596 liter aan spul in.

De wagen verschijnt volgend jaar in de lente op de markt, tegen een prijs van 171.429 euro (exclusief belastingen).

0 reacties

Reageer hier

Je e-mailadres wordt niet getoond


Daarom koop je een occasion bij AutoTrack

Bij AutoTrack vind je al meer dan 15 jaar het meest betrouwbare occasionaanbod van Nederland!

  • Kwaliteit van occasions staat centraal. Daarom controleren wij al het aanbod.
  • Onze auto’s staan bij bijna 4.000 autobedrijven. Een nieuwe auto of occasion kopen kan dus altijd dicht bij huis.
  • Verkoop jouw auto als particuliere aanbieder, of vraag een inruilvoorstel aan.
  • Wij hebben alle beschikbare autodetails en je kunt onze CARFAX voertuighistorierapporten downloaden.
  • Niet alleen voor een nieuwe of tweedehands auto, maar ook voor verzekeringen en financieringen kun je bij ons terecht.