Dit is de krachtigste Volkswagen Amarok - AutoTrack Blog
Volkswagen Amarok V6 TDI

Dit is de krachtigste Volkswagen Amarok

16 April 2018
0 reacties
52

De dieselbikkel heeft bijna 600 Nm koppel aan boord.

Volkswagen presenteerde vorig jaar op de IAA in Frankfurt de Amarok Aventura Exclusive Concept, de zogenaamde “pickup van de toekomst”. Volkswagen heeft niet gelogen over het doel van het studiemodel, want na een klein jaar wachten heeft de bolide het productiestadium bereikt en kan deze direct worden besteld.

De Amarok komt er in twee verschillende smaken, namelijk als Highline en als imponerende Aventura. Dankzij 18″ lichtmetalen velgen, climatronic en bi-xenon koplampen is de Highline al rijkelijk uitgerust. De Aventura maakt het echter helemaal bont; de wagen heeft o.a. 20″ lichtmetalen velgen, een ander bumperdesign en sidebars met LED-verlichting.

Volkswagen Amarok V6 TDI

Onder de motorkap van de Amarok vinden we een V6 TDI, die het de krachtigste uitvoering tot op heden maakt. De krachtbron produceert 258 pk, maar wanneer overboost kortstondig wordt ingeschakeld, perst hij er zelfs 272 pk uit. Het maximumkoppel ligt op 580 Nm. De wagen krijgt standaard een achttraps automaat, evenals vierwielaandrijving.

De krachtigste Amarok is te bestellen vanaf 38.400 euro. In dit geval krijg je de Highline. Heb je liever de Aventura, dan mag je tenminste 45.650 euro afrekenen. Het is tevens de enige pickup in Nederland met een dubbele cabine en vijf zitplaatsen.

Volkswagen Amarok V6 TDI

0 reacties

Reageer hier

Je e-mailadres wordt niet getoond


Daarom koop je een occasion bij AutoTrack

Bij AutoTrack vind je al meer dan 15 jaar het meest betrouwbare occasionaanbod van Nederland!

  • Kwaliteit van occasions staat centraal. Daarom controleren wij al het aanbod.
  • Onze auto’s staan bij bijna 4.000 autobedrijven. Een nieuwe auto of occasion kopen kan dus altijd dicht bij huis.
  • Verkoop jouw auto als particuliere aanbieder, of vraag een inruilvoorstel aan.
  • Wij hebben alle beschikbare autodetails en je kunt onze CARFAX voertuighistorierapporten downloaden.
  • Niet alleen voor een nieuwe of tweedehands auto, maar ook voor verzekeringen en financieringen kun je bij ons terecht.