Eindelijk, Bentley levert de Bentayga met benzine-V8 - AutoTrack Blog
Bentley Bentayga V8 Benzine

Eindelijk, Bentley levert de Bentayga met benzine-V8

12 January 2018
0 reacties
111

Dat werd tijd!

Het is meestal een fijn iets, wanneer de geruchten blijken te kloppen. In dit geval was het echter niet zozeer een gerucht, maar een kwestie van tijd. Bentley had namelijk al een achtcilinder diesel in hun gamma, maar leverde tot op heden nog geen V8 die op benzine liep. Vandaag komt daar verandering in.

De motor die ze ervoor gebruiken komt bij Volkswagen vandaan. Logisch ook. De Duitsers maken een prima achtcilinder die de Bentayga goed kan gebruiken. Het gaat om de 4-liter twin-turbo V8, die in de luxe-SUV maar liefst 550 pk en 770 Nm aan koppel levert. Ondanks zijn gewicht van bijna 2.400 kg, sprint hij moeiteloos in 4,5 seconden naar de 100 km/u. Daarmee is de Bentayga vrijwel even rap als zijn grotere broer met de W12 in het vooronder, maar dan een stukje zuiniger.

Bentayga V8

De Bentayga met benzine-V8 is te herkennen aan een aantal afwijkingen. Zo heeft de SUV vier uitlaten, in plaats van twee bij de W12, en krijgt hij een zwarte i.p.v. een chromen grille.

Bentley wil nog niet over een prijs spreken, maar we kunnen er vanuit gaan dat deze beduidend lager zal zijn dan het exemplaar met de W12. Spreek hiervoor je dank uit tegenover de overheid.

0 reacties

Reageer hier

Je e-mailadres wordt niet getoond


Daarom koop je een occasion bij AutoTrack

Bij AutoTrack vind je al meer dan 15 jaar het meest betrouwbare occasionaanbod van Nederland!

  • Kwaliteit van occasions staat centraal. Daarom controleren wij al het aanbod.
  • Onze auto’s staan bij bijna 4.000 autobedrijven. Een nieuwe auto of occasion kopen kan dus altijd dicht bij huis.
  • Verkoop jouw auto als particuliere aanbieder, of vraag een inruilvoorstel aan.
  • Wij hebben alle beschikbare autodetails en je kunt onze CARFAX voertuighistorierapporten downloaden.
  • Niet alleen voor een nieuwe of tweedehands auto, maar ook voor verzekeringen en financieringen kun je bij ons terecht.