Nieuwe Volvo S60 krijgt geen dieselmotoren - AutoTrack Blog
Volvo S60

Nieuwe Volvo S60 krijgt geen dieselmotoren

16 May 2018
0 reacties
42

Een nieuwe start.

Volvo schuwt niet weg van het feit dat ze ernstig overweegt over te stappen op alternatieve brandstoffen. De Zweden zien zichzelf in de toekomst vooral elektrisch of deels elektrische auto’s bouwen en zwaaien daarmee gedag naar de ouderwetse fossiele brandstoffen. Benzine wordt zo snel nog niet uit het gamma geknikkerd, maar de dieselmotor moest zo gauw mogelijk de deur gewezen worden. Vandaag is het zover.

Volvo heeft vandaag bekendgemaakt dat de nieuwe S60 de eerste Volvo zal zijn zonder een dieselmotor. Het is de eerste grote stap naar het volledig elektrificeren van het modellengamma van de Zweden. Nadat de S60 op de markt komt zonder zelfontbrander, zullen de andere modellen stapsgewijs eveneens zonder diesel worden geleverd. Het is onderdeel van het plan om vanaf 2019 ieder model met een milde hybride benzine, plug-in hybride benzine of volledig elektrische aandrijflijn te leveren.

Voor wat betreft de S60 zelf zijn de opties duidelijk. Volvo levert de wagen aanvankelijk met verschillende Drive-E viercilinder benzinemotoren, evenals een tweetal plug-in hybrides.

0 reacties

Reageer hier

Je e-mailadres wordt niet getoond


Daarom koop je een occasion bij AutoTrack

Bij AutoTrack vind je al meer dan 15 jaar het meest betrouwbare occasionaanbod van Nederland!

  • Kwaliteit van occasions staat centraal. Daarom controleren wij al het aanbod.
  • Onze auto’s staan bij bijna 4.000 autobedrijven. Een nieuwe auto of occasion kopen kan dus altijd dicht bij huis.
  • Verkoop jouw auto als particuliere aanbieder, of vraag een inruilvoorstel aan.
  • Wij hebben alle beschikbare autodetails en je kunt onze CARFAX voertuighistorierapporten downloaden.
  • Niet alleen voor een nieuwe of tweedehands auto, maar ook voor verzekeringen en financieringen kun je bij ons terecht.