Laat je rijden: de Vision Next 100 van Rolls-Royce - AutoTrack Blog
Vision Next 100 Rolls-Roys

Laat je rijden: de nieuwe Vision Next 100 van Rolls-Royce

16 September 2016
0 reacties
9317

Rolls-Royce stelde onlangs de Vision Next 100 voor: een concept car die laat zien hoe de Rolls-Royces van de toekomst worden. De Vision Next 100 heeft namelijk geen stuur. En ook geen bestuurdersstoel. Omdat er ook geen bestuurder meer is. Iedereen is voortaan passagier.

Als je maar opvalt

Wat direct opvalt zijn die merkwaardige portieren. Nog nooit vertoond: de bovenste helft is een vleugeldeur, de onderste een normaal portier. Logisch? Nee. Gek? Absoluut, maar dat is ook de bedoeling van een concept car. Rolls-Royce laat zo zien dat bijna alles mogelijk is.

Catamaran meets sportwagen

Autonome auto’s (dus zonder bestuurder) kunnen geen ongelukken meer veroorzaken, volgens Rolls-Royce. Dus zijn bij deze Vision bumpers en kreukelzones afwezig.
Dit scheelt flink in de ruimte, die Rolls-Royce natuurlijk niet wil missen. Dus wat doen ze met al die ruimte?In elk geval een rare carrosserie maken, zo blijkt. De neus van de Vision Next 100 heeft de vorm van die van een catamaran en de lengte van een ouderwetse sportwagen. Dat is niet omdat er zo’n grote motor in moet, maar vanwege de kofferruimte. Die bevindt zich namelijk direct achter de voorwielen. Het waarom ontgaat ons, eerlijk gezegd.

Wat voor motor? Geen idee!

Welke aandrijving gaat de Vision Next 100 krijgen? Daarop blijft Rolls-Royce het antwoord nog schuldig. Het wordt in elk geval geen verbrandingsmotor, maar dat konden we zelf ook wel raden. Wat dan wel? Iets dat stil en emissieloos is. Het gaat tenslotte om een Rolls-Royce.

0 reacties

Reageer hier

Je e-mailadres wordt niet getoond


Daarom koop je een occasion bij AutoTrack

Bij AutoTrack vind je al meer dan 15 jaar het meest betrouwbare occasionaanbod van Nederland!

  • Kwaliteit van occasions staat centraal. Daarom controleren wij al het aanbod.
  • Onze auto’s staan bij bijna 4.000 autobedrijven. Een nieuwe auto of occasion kopen kan dus altijd dicht bij huis.
  • Verkoop jouw auto als particuliere aanbieder, of vraag een inruilvoorstel aan.
  • Wij hebben alle beschikbare autodetails en je kunt onze CARFAX voertuighistorierapporten downloaden.
  • Niet alleen voor een nieuwe of tweedehands auto, maar ook voor verzekeringen en financieringen kun je bij ons terecht.