Toyota onthult rivaal voor AMG Project One - AutoTrack Blog
Toyota Super Sport Concept

Toyota onthult rivaal voor AMG Project One

12 January 2018
0 reacties
100

Kun je aan het uiterlijk aflezen hoeveel vermogen dit beest heeft?

Er is duidelijk een tweedeling te herkennen in het land der auto’s. Enerzijds doen fabrikanten enorm hun best om auto’s te fabriceren die zo milieuvriendelijk mogelijk zijn. Aan de andere kant zijn er (vaak) kleinere bedrijven die supercars bouwen voor de elite-kopers. Soms laat een grote fabrikant zien dat zij ook meekunnen in dit segment, mochten ze dat willen. Zo onthulde Mercedes-AMG vorig jaar de door de Formule 1 geïnspireerde Project One, met ruim 1.000 pk. Dit is Toyota’s antwoord op die extreme hypercar.

Nog specifieker komt de auto bij Toyota Gazoo Racing vandaan. De afdeling, die verantwoordelijk is voor Toyota’s activiteiten in verschillende raceklasses, laat met deze Super Sport Concept zien dat ze een speler zijn om rekening mee te houden.

Super Sport Concept

Hoewel het voorlopig nog om een concept gaat, is wel duidelijk dat Toyota’s kijk op extreme voertuigen absoluut de juiste is. De aandrijflijn komt uit hun Le Mans-bolide, de TS050 Hybrid. Ofwel, een 2,4-liter twin-turbo V6 die vast zit aan een stel elektromotoren die gezamenlijk goed zijn voor 1.000 pk. In combinatie met het über-aerodynamische uiterlijk is het ongetwijfeld een waar racemonster. Meer dan dat zal het voorlopig overigens niet worden, want Toyota spreekt niet van een straatversie. Aan de andere kant: wat nog niet is, kan komen.

0 reacties

Reageer hier

Je e-mailadres wordt niet getoond


Daarom koop je een occasion bij AutoTrack

Bij AutoTrack vind je al meer dan 15 jaar het meest betrouwbare occasionaanbod van Nederland!

  • Kwaliteit van occasions staat centraal. Daarom controleren wij al het aanbod.
  • Onze auto’s staan bij bijna 4.000 autobedrijven. Een nieuwe auto of occasion kopen kan dus altijd dicht bij huis.
  • Verkoop jouw auto als particuliere aanbieder, of vraag een inruilvoorstel aan.
  • Wij hebben alle beschikbare autodetails en je kunt onze CARFAX voertuighistorierapporten downloaden.
  • Niet alleen voor een nieuwe of tweedehands auto, maar ook voor verzekeringen en financieringen kun je bij ons terecht.