Autovakantie zonder stress en boetes! - AutoTrack Blog
autovakantie boetes europa

Autovakantie zonder stress en boetes!

7 July 2017
1 reacties
1560

Heerlijk zo’n autovakantie; van de lage landen naar de Spaanse costa of via de machtige Alpen naar de Italiaanse Riviera. Lekker genieten van mooie landschappen en zonneschijn; onnodige boetes horen hier uiteraard niet bij. Bereid je daarom goed voor en houd rekening met verkeersregels die van land tot land verschillen.

Altijd meenemen
De gevarendriehoek is een Europese constante, die is namelijk overal verplicht. Zorg ervoor dat deze altijd in je auto aanwezig is. Ook het veiligheidshesje is verplicht in vele Europese landen zoals België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje. Het hesje is in sommige landen alleen verplicht voor de bestuurder, in andere landen moet iedereen in de auto een hesje dragen bij pech. Neem dus altijd evenveel hesjes mee als je passagiers in je auto hebt.

La douce France
Sinds 1 juli 2015 is het in Frankrijk verboden om te telefoneren in de auto met een headset met snoer. Handsfree bellen in Frankrijk mag alleen met een snoerloze headset of een geïntegreerd handsfree systeem. Een appel eten achter het stuur, je lipstick bijwerken of een slokje drinken; het zijn allemaal handelingen waar ze in Frankrijk een boete voor uitschrijven. Mooi excuus dus om regelmatig even een pauze in te lassen.
Ben je van plan de ‘Route du Soleil’ te verlaten? Check dan vooraf of je een Ecovignet Crit’Air nodig hebt om de stad in te gaan. Ook buitenlandse auto’s die een milieuzone inrijden moeten zo’n vignet hebben. Blijf je op de snelweg, dan is zo’n sticker niet nodig. Meer informatie is te vinden op de officiële site van Ecovignet Crit’Air.

Deutsche Autobahn
Ga je cityhoppen in Duitsland? Dan is de kans groot dat je een milieuvignet nodig hebt. Ook in Duitsland bestaan namelijk een aantal ‘Umweltzonen’ waar je alleen mag inrijden als je een milieusticker hebt. Ben je van plan om alleen snelweg te rijden? Dan is zo’n milieusticker niet nodig, er zijn geen snelwegen onderdeel van een Umweltzone.
Gaat je trouwe viervoeter ook mee op vakantie op de achterbank? Zorg er dan voor dat je hond in een speciale bench zit of vastgemaakt wordt met een hondengordel. Je hond mag wel in de achterbak, zolang die achterbak afgesloten is met een net of rek.

Ciao Italia
Reis je met kinderen of is één van je passagiers zwanger? Steek dan geen sigaret op in de auto! In Italië is het verboden te roken in de auto wanneer er een minderjarige of een zwangere vrouw met je meerijdt.
Kijk ook goed uit wanneer je op zoek bent naar een geschikte parkeerplek in de buurt van een historisch stadscentrum. Sommige stadscentra zijn namelijk aangeduid als ‘Zone a Traffico Limitato’. Hier is een absoluut rij- en parkeerverbod ingesteld voor niet-bewoners. Rijd je toch die zone in, dan kan je een boete van € 100 verwachten.

Tip
Op de site van ANWB vind je een handig overzicht met praktische tips en verkeersregels per land. Neem dus voor je vertrek zeker een kijkje en vermijd vervelende situaties en boetes! Vergeet ook niet je auto te controleren voor vertrek, lees er meer over hier.

1 reacties

Reageer hier

Je e-mailadres wordt niet getoond


Daarom koop je een occasion bij AutoTrack

Bij AutoTrack vind je al meer dan 15 jaar het meest betrouwbare occasionaanbod van Nederland!

  • Kwaliteit van occasions staat centraal. Daarom controleren wij al het aanbod.
  • Onze auto’s staan bij bijna 4.000 autobedrijven. Een nieuwe auto of occasion kopen kan dus altijd dicht bij huis.
  • Verkoop jouw auto als particuliere aanbieder, of vraag een inruilvoorstel aan.
  • Wij hebben alle beschikbare autodetails en je kunt onze CARFAX voertuighistorierapporten downloaden.
  • Niet alleen voor een nieuwe of tweedehands auto, maar ook voor verzekeringen en financieringen kun je bij ons terecht.